Сьогодні пропонуємо рецепт універсального дріжджового тіста, яке підходить для будь-якої випічки. Воно бюджетне та готується без яєць і молока, що робить його доступним і легким у приготуванні. Це тісто чудово підходить для пирогів, пиріжків, булочок, біляшів, піци та інших виробів на дріжджовій основі.

Інгредієнти:
  • Борошно – 900-1000 г
  • Вода – 500 мл
  • Дріжджі свіжі – 30 г
  • Олія рослинна – 50 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
Покроковий рецепт приготування:
  1. Приготування опари. Свіжі дріжджі розкришити в миску.
  2. Додати цукор і розтерти ложкою до рідкої консистенції.
  3. Влити всю воду (вона має бути теплою, але не гарячою).
  4. Додати 100 г борошна від загальної кількості, добре перемішати вінчиком, щоб уникнути грудочок.
  5. Накрити опару кухонним рушником і залишити в теплому місці на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
  6. Коли опара підніметься, додати рослинну олію та сіль.
  7. Поступово вводити просіяне борошно і замішувати тісто. (Не додавайте все борошно одразу, оскільки його кількість може варіюватися залежно від вологості).
  8. Замішувати тісто, поки воно не стане м’яким, еластичним і не буде липнути до рук.
  9. Перекласти тісто в чисту миску, змащену олією, накрити плівкою або рушником і залишити в теплому місці на 40-50 хвилин.
  10. Коли тісто збільшиться у 2-3 рази, воно готове до використання.
Використання:

Готове тісто можна використовувати для:

  • випікання пирогів і пиріжків з будь-якою начинкою;
  • приготування пухких булочок;
  • основи для піци;
  • смажених або запечених біляшів.

Бажаємо вам смачного та вдалого приготування!

Попередня публікаціяГороскоп на 8 березня: день несподіваних можливостей та яскравих емоцій
Наступна публікаціяВалерій Чалий: “2025 рік стане вирішальним у війні”