У Вінниці центр допомоги ветеранам «Полум’я надії» отримав новий імпульс для розвитку завдяки перемозі у грантовому конкурсі соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!», організованому Благодійним фондом «МХП-Громаді». Отримані кошти, що становлять майже 100 тисяч гривень, спрямовані на закупівлю побутової техніки та тренажерів для військових, а також на облаштування дитячої кімнати для їхніх дітей.

“Проєкт, що подав центр допомоги ветеранам «Полум’я надії» був цікавий нам, так як це надання юридичних та психологічних послуг військовим. Це створення ветеранського хабу, де військові можуть займатись спортом, поспілкуватись, отримати необхідну консультацію, прийти з дітками і просто попити кави”, – зазначила Мар’яна Нарожна, керівник Вінницького хабу БФ МХП Громаді.

Олександр, військовослужбовець з позивним “Зеля”, розповідає про свій досвід: до повномасштабного вторгнення він працював машиністом на підприємстві МХП. Після отримання повістки Олександр вирушив захищати державу. Під час бойового завдання в районі Торецька він отримав осколкове поранення коліна і наразі готується до операції. Однак, незважаючи на труднощі, Олександр знаходить час для відвідування центру допомоги ветеранам, що надає підтримку військовим та їхнім родинам.

Крім того, у хабі працюють військові капелани, які готові надати підтримку та вислухати учасників. А завдяки підтримці БФ «МХП-Громаді» до роботи залучено фахівців для надання юридичної та психологічної допомоги. Усі послуги для військових та їх родин безкоштовні.

«Люди знають, що можуть довірити свої переживання, і ми будемо намагатися їм допомогти», — говорить капелан Сергій Чабан.

Військовослужбовці відзначають, що хаб допомагає їм відчути свою потребу в суспільстві.

 

Попередня публікаціяВетеран Роман Кашпур з Вінниччини підкорив марафон у Чикаго
Наступна публікаціяЩодня 140 тисяч пасажирів користуються вінницьким транспортом