В Україні триває Великий піст. Однак це не означає що він не може бути смачним. Якщо ви шукаєте смачну, ситну і дуже просту в приготуванні пісну страву – паста з грибами – те, що треба.Готується вона дуже просто, а з’їдається ще швидше. Печериці в рецепті можна замінити на будь-які інші гриби.
За бажанням в страву можна додати будь-які інші овочі, наприклад, солодкий перець або кабачки. Макарони для страви краще брати твердих сортів.
Інгредієнти:
- макарони – 200 г;
- печериці – 5 шт.;
- помідори черрі – 8 шт., або звичайні помідори – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- зелена спаржа – 15 шт.;
- соняшникова олія – 2 ст. л.;
- сіль, перець за смаком.
Помідори і гриби нарізати на невеликі часточки, а спаржу нарізати великими шматочками. Цибулю нарізати півкільцями. Замість спаржі можна взяти спаржеву квасолю. У підсолений окріп викласти макарони і варити на 1 хвилину менше, ніж вказано на упаковці. Воду з макаронів не виливайте – вона ще стане в нагоді.
На гарячій сковороді обсмажити печериці з цибулею до золотистого кольору на сильному вогні. Потім зменшити вогонь, додати в сковороду помідори і спаржу, а також натертий часник. Влити до овочів 1 ополоник води з макаронів. Накрити кришкою і готувати овочі 5-7 хвилин. Якщо замість черрі взяли звичайні помідори – можна додати маленьку щіпку цукру в сковороду.
Готові овочі з грибами перемішати з макаронами. Посолити і поперчити пасту за смаком. За бажанням прикрасити рубаною зеленню.