«Гранатовий браслет» смачний не лише в своєму класичному варіанті – у салат можна додати гриби, або приготувати його з яловичиною або рибою. Не любите буряк – не біда, просто не додавайте його в салат.
Ми пропонуємо 5 кращих рецептів салату “Гранатовий браслет”, які варто спробувати.
- Салат Гранатовий браслет з куркою, грибами і чорносливом
- Гранатовий браслет – салат з яловичиною і сиром
- Гранатовий браслет – салат без буряка
- Салат Гранатовий браслет з ковбасою і огірками
- Салат Гранатовий браслет з рибою
Салат Гранатовий браслет з куркою, грибами і чорносливом
- Куряча грудка – 500 г
- Картопля – 3 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці – 250 г
- Чорнослив – 5 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Олія – 2 ст. л.
- Майонез – 100 г
- Сметана – 100 г
- Сіль – за смаком
- Чорний перець – за смаком
Відваріть курячу грудку, картоплю й буряк. Цибулю, гриби, чорнослив і курку подрібніть. Картоплю і буряк натріть на крупній тертці. Розберіть гранат на зерна. Обсмажте печериці з цибулею на олії, посоліть і поперчіть за смаком, дайте охолонути. Майонез змішайте зі сметаною.
Зберіть салат: в центр тарілки поставте склянку, навколо викладіть шар картоплі, потім курку, гриби з цибулею, чорнослив і буряк. Кожен шар змащуйте соусом з майонезу і сметани. Акуратно вийміть склянку і посипте салат гранатовими зернами.
Гранатовий браслет – салат з яловичиною і сиром
- Яловичина – 300-350 г
- Яйця – 3 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 3-4 шт.
- Твердий сир – 100 г
- Волоські горіхи – 50 г
- Гранат – 1 шт.
- Майонез – за смаком
Відваріть яловичину до м’якості, яйця вкруту, також відваріть картоплю і моркву. Наріжте м’ясо невеликими шматочками. Картоплю, моркву, яйця і сир натріть на крупній тертці. Горіхи подрібніть, гранат розберіть на зерна.
Зберіть салат: на тарілку поставте склянку, навколо нього викладіть шар картоплі, моркви, половину яловичини, горіхи, сир, яйця, другу половину м’яса і буряк. Кожен шар змащуйте сіточкою з майонезу. Акуратно вийміть склянку, зверху також змастіть майонезом. Посипте гранатовими зернами.
Гранатовий браслет – салат без буряка
- Куряче філе – 300 г
- Яйця – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Консервована кукурудза – 250 г
- Гранат – 1 шт.
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
Відваріть куряче філе, картоплю, моркву і яйця. Картоплю, моркву і яйця натріть на крупній тертці, курку подрібніть. Гранат розберіть на зерна.
Зберіть салат: у центр тарілки поставте склянку. Навколо викладіть шар картоплі, курки, моркви, солодкої кукурудзи, яєць. Кожен шар змащуйте майонезом. Акуратно вийміть склянку і прикрасьте салат зернами граната.
Салат Гранатовий браслет з ковбасою і огірками
- Буряк – 2 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Мариновані огірки – 3 шт.
- Варена ковбаса – 300 г
- Цибуля – 1 шт.
- Волоські горіхи – 50 г
- Гранат – 1 шт.
- Майонез – за смаком
Відваріть буряк і яйця, натріть на крупній тертці. Ковбасу і огірки наріжте невеликими шматочками. Цибулю і горіхи подрібніть. Гранат розберіть на зерна.
Зберіть салат: у центр тарілки поставте склянку. Навколо викладіть шар ковбаси, цибулі, огірків, сиру, яєць і буряка. Кожен шар змащуйте майонезом. Акуратно вийміть склянку і прикрасьте салат зернами граната.
Салат Гранатовий браслет з рибою
- Копчена скумбрія – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Майонез – за смаком
Почистьте рибу і наріжте її невеликими шматочками. Відваріть картоплю, моркву і буряк, натріть на крупній тертці. Цибулю подрібніть. Розберіть гранат на зерна.
Зберіть салат: на тарілку поставте склянку. Навколо викладіть шар картоплі, риби, цибулі, моркви, буряка. Кожен шар змащуйте майонезом. Зверху посипте салат зернами граната. Акуратно приберіть склянку.






