«Гранатовий браслет» смачний не лише в своєму класичному варіанті – у салат можна додати гриби, або приготувати його з яловичиною або рибою. Не любите буряк – не біда, просто не додавайте його в салат.

Ми пропонуємо 5 кращих рецептів салату “Гранатовий браслет”, які варто спробувати.

  • Салат Гранатовий браслет з куркою, грибами і чорносливом
  • Гранатовий браслет – салат з яловичиною і сиром
  • Гранатовий браслет – салат без буряка 
  • Салат Гранатовий браслет з ковбасою і огірками
  • Салат Гранатовий браслет з рибою

Салат Гранатовий браслет з куркою, грибами і чорносливом

  • Куряча грудка – 500 г 
  • Картопля – 3 шт. 
  • Буряк – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт. 
  • Печериці – 250 г
  • Чорнослив – 5 шт.
  • Гранат – 1 шт. 
  • Олія – 2 ст. л.
  • Майонез – 100 г
  • Сметана – 100 г
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Відваріть курячу грудку, картоплю й буряк. Цибулю, гриби, чорнослив і курку подрібніть. Картоплю і буряк натріть на крупній тертці. Розберіть гранат на зерна. Обсмажте печериці з цибулею на олії, посоліть і поперчіть за смаком, дайте охолонути. Майонез змішайте зі сметаною.

Зберіть салат: в центр тарілки поставте склянку, навколо викладіть шар картоплі, потім курку, гриби з цибулею, чорнослив і буряк. Кожен шар змащуйте соусом з майонезу і сметани. Акуратно вийміть склянку і посипте салат гранатовими зернами.

Гранатовий браслет – салат з яловичиною і сиром

  • Яловичина – 300-350 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 2 шт. 
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – за смаком

Відваріть яловичину до м’якості, яйця вкруту, також відваріть картоплю і моркву. Наріжте м’ясо невеликими шматочками. Картоплю, моркву, яйця і сир натріть на крупній тертці. Горіхи подрібніть, гранат розберіть на зерна.

Зберіть салат: на тарілку поставте склянку, навколо нього викладіть шар картоплі, моркви, половину яловичини, горіхи, сир, яйця, другу половину м’яса і буряк. Кожен шар змащуйте сіточкою з майонезу. Акуратно вийміть склянку, зверху також змастіть майонезом. Посипте гранатовими зернами.

Гранатовий браслет – салат без буряка

  • Куряче філе – 300 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт. 
  • Консервована кукурудза – 250 г
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком

Відваріть куряче філе, картоплю, моркву і яйця. Картоплю, моркву і яйця натріть на крупній тертці, курку подрібніть. Гранат розберіть на зерна.

Зберіть салат: у центр тарілки поставте склянку. Навколо викладіть шар картоплі, курки, моркви, солодкої кукурудзи, яєць. Кожен шар змащуйте майонезом. Акуратно вийміть склянку і прикрасьте салат зернами граната.

Салат Гранатовий браслет з ковбасою і огірками

  • Буряк – 2 шт. 
  • Яйця – 4 шт. 
  • Мариновані огірки – 3 шт. 
  • Варена ковбаса – 300 г
  • Цибуля – 1 шт. 
  • Волоські горіхи – 50 г 
  • Гранат – 1 шт. 
  • Майонез – за смаком

Відваріть буряк і яйця, натріть на крупній тертці. Ковбасу і огірки наріжте невеликими шматочками. Цибулю і горіхи подрібніть. Гранат розберіть на зерна.

Зберіть салат: у центр тарілки поставте склянку. Навколо викладіть шар ковбаси, цибулі, огірків, сиру, яєць і буряка. Кожен шар змащуйте майонезом. Акуратно вийміть склянку і прикрасьте салат зернами граната.

Салат Гранатовий браслет з рибою

  • Копчена скумбрія – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт. 
  • Морква – 2 шт.
  • Буряк – 1 шт. 
  • Цибуля – 1 шт. 
  • Гранат – 1 шт. 
  • Майонез – за смаком

Почистьте рибу і наріжте її невеликими шматочками. Відваріть картоплю, моркву і буряк, натріть на крупній тертці. Цибулю подрібніть. Розберіть гранат на зерна. 

Зберіть салат: на тарілку поставте склянку. Навколо викладіть шар картоплі, риби, цибулі, моркви, буряка. Кожен шар змащуйте майонезом. Зверху посипте салат зернами граната. Акуратно приберіть склянку.

Попередня публікаціяНа Вінниччині оголосили попередження про туман
Наступна публікаціяЦі шість продуктів допоможуть зупинити випадіння волосся

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Введіть текст коментаря!
Введіть своє ім'я