
Біляші – популярна страва, яка стала частиною фаст-фуду, адже купити соковитий м’ясний пиріжок можна де завгодно. Однак ніхто не стане сперечатися, що частування, приготоване своїми руками – найсмачніше.
Ми пропонуємо рецепт, за яким ліниві біляші виходять чудовими.
Ліниві біляші на кефірі на сковороді
Інгредієнти:
- дві склянки кефіру;
- десять столових ложок борошна;
- пів чайної ложки солі, цукру і соди;
- триста грам м’ясного фаршу;
- один зубчик часнику;
- половинка цибулі;
- пучок кропу і петрушки;
- рослинна олія.
Кефір підігріти до кімнатної температури, додати в нього соду і перемішати. Далі всипати сіль і цукор, залишити на 5 хвилин. Постійно помішуючи, додати борошно, щоб вийшли ліниві біляші, як оладки. Фарш перемішати з подрібненою цибулею, зеленню і сіллю.
Налити в сковороду олію на 1 см і розігріти її. Швидко викласти ложку тіста, зверху – ложку фаршу, потім знову ложку тіста. Обсмажити з двох сторін до готовності на середньому вогні.