Ця випічка справді нагадує — смак дитинства, рецепт перевірений та випробуваний роками. Рогалики з повидлом виходять слоєні, неймовірно смачні, з апетитною кислинкою.
Візьміть 400 грамів просіяного борошна, 100 грамів холодного маргарину та 100 грамів смальцю й перемішайте до утворення крихти. Додайте 100 грамів сметани, 3 яйця і столову ложку оцту.
Замісіть м’яке тісто, загорніть його в харчову плівку та поставте в холодильник на 3 години.
Коли тісто охолоне, дістаньте його з холодильника та поділіть на 3 частини.
Кожну з них розкачайте в коло та поріжте на сектори й викладіть зверху густе повидло (можна навіть варене згущене молоко).
І тепер скручуємо у виді рогаликів та викладаємо на лист, застелений пергаментом.
Випікаємо при температурі 200С градусів до рум’яної скоринки.