Сирна запіканка – це ніжний десерт або друга страва, який можна доповнити різними смаками. Цей смачний десерт готується набагато швидше, ніж будь-який торт і при цьому є набагато кориснішим. Сьогодні ми приготуємо дієтичну сирну запіканку без використання борошна, а для надання аромату використаємо цедру цитрусових, ось такий маленький секрет.
Інгредієнти:
- 500 грамів домашнього сиру
- 5 столових ложок сметани
- 2 столові ложки манної крупи
- 2 яйця
- 3 столові ложки цукру
- Цедра 1 лимона
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- 50 грамів родзинок або кураги
- 1 столова ложка олії
- Сіль на кінчику ножа
Покроковий рецепт:
- Родзинки для сирної запіканки промийте, викладіть у посуд, залийте окропом і залиште на 20 хвилин.
- У миску налийте манну крупу, додайте сметану (3 столові ложки) та перемішайте. Залиште на набухання на 30 хвилин.
- Сир протріть через сито або подрібніть у м’ясорубці або блендері.
- Додайте до сиру набухлу манну крупу зі сметаною, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, яйця та добре перемішайте сирну масу. Можна використовувати міксер або блендер для досягнення однорідності.
- Відцідіть воду з родзинок та обсушіть їх. Додайте родзинки та лимонну цедру в сирну масу та перемішайте.
- Форму для запіканки змастіть олією, посипте манною крупою, викладіть сирну масу та розрівняйте.
- Зверху змастіть сметаною (2 столові ложки) та випікайте протягом 45-50 хвилин у розігрітій до 180°C духовці.
- Коли запіканка з сиру трохи остигне, вийміть її з форми та прикрасьте джемом, фруктами або ягодами.