Ця досить популярна страва періодично з’являється на столі кожної господині. За класичним рецептом використовують телятину або яловичину, проте ми пропонуємо використати свинину, тоді м’ясо вийде соковитим, ароматним та привабливим і сподобається всім вашим рідним. Тоді, гайда до роботи.
Пів кілограма балику нарізаємо сантиметровими скибочками завтовшки. Приблизно отримаємо 6 порцій. 2-3 цибулини шаткуємо кільцями. Якщо використаєте більше, ваша м’ясна страва стане ще соковитішою. Викладаємо нарізані кільця в жаровню, а зверху рівномірним шаром – пласти балика. Солимо- перчимо за смаком.
Далі ріжемо на тонкі кружечки 2 томати та викладаємо поверх м’яса, приправляючи їх густою сіткою майонезу. Зверху щедро посипаємо дрібною стружкою сиру і відправляємо на 40 хвилин в духову шафу. Коли розплавлений сир підрум’яниться, стане схожим на залиті сонцем снігові вершини гір, дістаємо наш кулінарний шедевр з печі.
Оскільки м’ясо по-французьки приготовлене без єдиної краплі олії, його можна сміливо зарахувати до дієтичних страв, що корисні і дорослим, і малятам.