Фляки — дуже цікава страва, яка обов’язково сподобається поціновувачам. На Вінниччині в певний проміжок часу проживало багато поляків, тож цей рецепт страви імовірно є результатом змішання двох кулінарних культур.
Спосіб приготування
Рубець очистить від плівок і жиру та помістіть в холодну воду на 6-8 годин, міняючи воду кожні 2-3 години.
Цибулю, моркву, імбир злегка обсмажте на сухій сковороді, далі з овочів і яловичих кісток зваріть бульйон, приправте його лавровим листом і перцем горошком.
Знову залийте рубець свіжою водою і поставте на вогонь, як тільки закипить, поміняйте воду і виконайте процедуру кілька разів.
Моркву наріжте тонкими пластинками, цибулю дрібно наріжте, корінь імбиру порубайте на невеликі кубики, корінь селери – на смужки.
Рубець цілком відваріть в половині кількості бульйону до м’якості. Вийміть рубець, дайте йому охолонути, наріжте тонкими пластинками – чим поздовжні, тим краще.
Помістіть порізаний рубець в бульйон, доведіть до кипіння. Введіть в бульйон трохи імбиру, потім моркву, коріння петрушки і селери.
У сковороді в суміші з рослинної і вершкової олій потушіть цибулю до золотистого кольору; введіть сюди борошно, розмішайте, додайте трохи бульйону, вийде цибульний загущувач, який потрібно ввести в каструлю з фляками.
Орегано, сіль, суміш перців, паприку додайте собі до смаку.
Як та з чим подавати
При подачі посипте блюдо тертим сиром.

Інгредієнти:
- Рубець яловичий – 1 кг
- Кістки яловичі – 0,5 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина + 1 маленька для запікання (бульйон)
- Борошно – 1,5-2 ст. л.
- Сир твердий – 150-200 г
- Коріння петрушки, імбиру і селери – за смаком
- Масло вершкове, масло рослинне – за смаком
- Спеції (лавровий лист, перець-горошок, суміш перців, порошок пекучої паприки, сіль, орегано) – за смаком