Ця легка та корисна страва чудово підійде для тих, хто слідкує за харчуванням, але не хоче відмовлятися від улюбленої пасти. Куряча грудка забезпечує організм білком, а цільнозернові макарони додають необхідну енергію.
Інгредієнти:
- 150 г цільнозернової пасти
- 200 г курячої грудки
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 зубчик часнику
- 100 г шпинату або броколі
- 50 мл нежирних вершків (або натурального йогурту)
- 1 ч. л. лимонного соку
- Сіль, перець, спеції – за смаком
Спосіб приготування:
- Відваріть пасту у підсоленій воді, злийте воду, залишивши трохи рідини.
- Курячу грудку наріжте шматочками та обсмажте на оливковій олії до золотистої скоринки. Додайте подрібнений часник.
- Додайте до курки шпинат або дрібно нарізану броколі, тушкуйте 2-3 хвилини.
- Влийте вершки або йогурт, перемішайте, приправте сіллю, перцем і спеціями. Додайте лимонний сік.
- Викладіть пасту в сковорідку до курки, перемішайте та прогрійте ще 1-2 хвилини.
- Подавати гарячою, за бажанням можна посипати тертим сиром або додати зелень.
Ця страва ідеально поєднує користь і смак, а її приготування займає всього 20 хвилин!