Смачний гарнір — це не лише рис чи гречка! Одним із часто недооцінених варіантів є пшенична крупа. Вона недорога, але багата на білок, клітковину, мікроелементи та вітаміни групи B. Її м’який смак чудово поєднується з м’ясними, овочевими та рибними стравами. Ось як легко і швидко приготувати пшеничну кашу. Для порівняння, раніше ми вже ділилися рецептом приготування пшоняної каші без гіркоти.
Корисні поради з приготування каші
Найкраще варити пшеничну кашу в каструлі з нержавіючої сталі.
Хоча зазвичай цей гарнір подають з маслом, ви можете доповнити його різними соусами чи підливками. Для пісного варіанту використовуйте олію.
Для солодкої пшеничної каші додайте мед чи цукор, горіхи, шматочки фруктів або корицю. Її найкраще варити на молоці або на суміші молока та води.
Рецепт пшеничної каші
Інгредієнти:
- 180 г пшеничної крупи
- 500 мл води
- ½ ч. л. солі
- 50 г масла
Приготування:
- Промийте 180 г крупи в ситі під проточною водою. Додайте її в каструлю та залийте 500 мл холодної води.
- Доведіть воду до кипіння, додайте сіль і варіть на маленькому вогні 20 хвилин під закритою кришкою, час від часу помішуючи.
- Перед подачею додайте 50 г масла, перемішайте і подавайте кашу теплою.