Хочете дізнатися рецепт випічки, який захопить ваше серце та смакові рецептори? Пиріг з чорницею — це саме те, що вам потрібно! Поєднання ніжного пухкого тіста та соковитої кисло-солодкої начинки створює ідеальний смаковий баланс. Легкий у приготуванні та неймовірно смачний, чорничний пиріг стане чудовим десертом для будь-якої нагоди. До того ж чорниця славиться своїми корисними властивостями для здоров’я, про які ми розповімо у спеціальній статті.
ІНГРЕДІЄНТИ
Крок 1

Збийте 5 яєць зі 160 г цукру, дрібкою солі та 10 г ванільного цукру до пишної світлої піни, щоб суміш помітно збільшилася в об’ємі.

Крок 2

Поступово додавайте 160 г борошна та 2 столові ложки олії, ретельно перемішуючи вінчиком до однорідної маси.

Крок 3

Змастіть форму для випічки 1 столовою ложкою олії та присипте 1 столовою ложкою борошна. Промийте 300 г чорниці, просушіть рушником та викладіть у миску. Додайте 1 столову ложку крохмалю та обережно перемішайте, щоб крохмаль покрив кожну ягідку.

Крок 4

Додайте чорницю в тісто та обережно перемішайте. Викладіть тісто у підготовлену форму та випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Перед подачею трохи охолодіть та, за бажанням, присипте цукровою пудрою.

Попередня публікаціяНа Вінниччині сьогодні не будуть застосовувати графік погодинних відключень
Наступна публікаціяБлагодійний забіг до дня народження загиблого воїна Романа Колмикова відбудеться у Вінниці