Пісочна основа, ніжна вершково-гарбузова заливка та тягуча карамель — це не просто опис десерту з кав’ярні. Це чудовий чизкейк з гарбузом, який ви зможете легко приготувати вдома. Дозвольте собі насолодитися розкішним смаком цього десерту.
Інгредієнти
Для чизкейка
Для карамелі
Крок 1
Очистіть 400 г гарбуза, наріжте його на шматочки і викладіть у керамічну форму для випікання. Додайте 1 ст. л. цукру, полийте 1 ст. олії, накрийте фольгою та випікайте протягом 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 2
У блендері перебийте 350-370 г пісочного печива та змішайте його з 180 г м’якого масла.
Крок 3
Викладіть печивну масу у роз’ємну форму діаметром 20 см, застелену пергаментом, та сформуйте корж з бортами. Випікайте його в духовці протягом 10 хвилин при 180 градусах, після чого дайте охолонути.
Крок 4
Готовий запечений гарбуз перебийте блендером до стану пюре.
Крок 5
Окремо збийте 2 яйця з 150 г цукру до утворення піни, потім додайте 400 г крем-сиру та гарбузове пюре. Збийте суміш до однорідності.
Крок 6
Вилийте отриману начинку у форму з пісочною основою. Випікайте чизкейк протягом 1 години 20 хвилин при температурі 160 градусів.
Крок 7
Тим часом приготуйте карамель: у сотейнику розтопіть 200 г цукру на вогні. Коли він стане бурштиновим, додайте 100 г масла та 180 г заздалегідь підігрітих вершків. Перемішайте і дайте карамелі охолонути.
Крок 8
Коли чизкейк охолоне, полийте його карамеллю і подавайте до столу. Смачного!