Наявність військово-облікового документа є обов’язковою для всіх чоловіків-громадян України віком від 18 до 60 років при перетині кордону. Прикордонники перевіряють ці документи у всіх чоловіків вказаного віку, незалежно від того, чи є вони в паперовій чи електронній формі.

У разі відсутності військово-облікового документа, прикордонники відмовляють у виїзді з України. Також відмовити у виїзді можуть, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є відомості про розшук цієї особи Національною поліцією. В таких випадках викликають поліцейського для адміністративного затримання і доставки особи до найближчого територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Чоловіки, які мають відстрочку від призову або виключені з військового обліку за станом здоров’я, можуть перетинати кордон. В їхніх військово-облікових документах має бути відповідна інформація або довідка за формою, визначеною постановою Кабінету Міністрів України від 16.05.2024 № 560.

Категорії осіб, яким дозволено виїзд з України відповідно до Правил перетину кордону громадянами України, залишаються незмінними. Жінок не перевіряють на предмет оновлення даних в ТЦК та СП при перетині кордону. Обмеження стосуються тільки чоловіків віком від 18 до 60 років, інші категорії, такі як жінки та юнаки, не обмежені в праві перетину кордону.

Попередня публікаціяПерелік ремонтних робіт на мережах у Вінниці
Наступна публікаціяСерпень у Вінниці: нові тури та творчі майстер-класи від Офісу туризму