У Вінниці набрала необхідну кількість голосів петиція керівника благодійного фонду “Український Альянс” Миколи Філонова щодо “Запровадження грошових виплат мобілізованим вінничанам з міського бюджету”. 350 необхідних голосів для петиції було зібрано достроково.

У петиції відзначено, що в демократичній Україні цивілізований підхід до цієї проблеми передбачає не примус, а стимулювання, включаючи виділення коштів з місцевого бюджету.

Місто Вінниця займає провідні позиції серед українських громад за показниками бюджетних доходів, але, на жаль, відсутня практика матеріального стимулювання мобілізованих вінничан.

У порівнянні з іншими громадами, які здатні знайти кошти на грошову допомогу мобілізованим громадянам, ситуація в місті Вінниця вважається нормальною.

З цього приводу петиція пропонує депутатам Вінницької міської ради та керівництву громади розглянути можливість виділення бюджетних коштів для матеріального стимулювання вінничан, які вирушили боронити Україну від ворога.

Зокрема, в петиції запропоновано надати 50 тис. грн тим, хто добровільно підпише контракт із ЗСУ, та 30 тис. грн мобілізованим мешканцям міста Вінниці.

Петиція підкреслює, що підтримка Збройних Сил України є головним завданням як держави, так і місцевого самоврядування.

Слід зазначити, що дохідна частина бюджету обласного центру перевищує 6 мільярдів гривень, тому такі мотиваційні виплати для захисників України цілком можливі.

Якими будуть результати її розгляду депутатами міськради ми повідомимо додатково.

Попередня публікаціяГороскоп на 8 березня для всіх знаків зодіаку
Наступна публікаціяСмачний салат зі слабосолоного лосося та сиру фета