Деякі прості щоденні звички можуть прискорити процес схуднення й поліпшити здоров’я. Експерти рекомендують насамперед збільшити вживання білка до 50 грамів на день, що є базовим показником для підтримки здоров’я. Для досягнення бажаної ваги можна перевищувати цей показник, але не переборщити. Варто звертати увагу на продукти, що містять білок.

Ще однією важливою рекомендацією є скорочення споживання цукру, що зменшує ризик серцево-судинних захворювань, карієсу і надмірної ваги. Він часто додається до багатьох продуктів, тому важливо уважно читати етикетки перед покупкою.

Також важливо правильно визначати розмір порцій: наприклад, розмір порції овочів має дорівнювати розміру кулака. Овочі, багаті на клітковину, допомагають відчувати ситість і містять важливі вітаміни і мінерали.

Стеження за вагою також включає усвідомлене харчування. Авторка книг про здорове харчування Лейсі Нго змогла схуднути, коли клала вилку на стіл між кожним укусом і не брала її знову, поки не прожує повністю і не зап’є водою. Подібний підхід збільшує задоволення від їжі і допомагає стежити за вагою.

Попередня публікаціяПереможці конкурсу “Професійне зростання” реалізували ще 2 проєкти у Вінниці
Наступна публікаціяЧи все ще актуальне для України відновлення кордонів 1991 року