Поласувати тортом «Чорнобаївка», випити бандерівський коктейль чи наїстись вареників. Не лише посмакувати, але і підтримати родину військових, яка відкрила кафе «Воля» у Жмеринці.

Інтер’єр кафе особливий – в кожному куточку тут зберігаються особисті речі та світлини наших захисників, а також стоїть скринька, куди можна задонатити.

Власниця кафе Ірина Муравська – військова, 11 років прослужила в авіації, а її чоловік разом із двома братами захищає Україну в найгарячіших точках на лінії фронту. Ірина проходила службу у Львівській області, але останнім часом працювала у ресторанній сфері і завжди мріяла про власну затишну кав’ярню.

«Чоловік підтримав ідею жінки, але попросив, щоб тематика закладу була лише патріотичною! За кілька тижнів зробили ремонт у приміщенні кафе, по вулиці Героїв Крут, оновили меню та оформили експозиції, які демонструють незламність українського духу», – зазначає видання  Жмеринка.City.

На стінах у кафе – фото жмеринчан з лінії фронту, українські прапори, символіка, шеврони хлопців, гільзи, перший бронежилет чоловіка.

Військову атрибутику також допомогли зібрати місцеві волонтери. Від кожної кави та страви тут частину коштів передають на підтримку ЗСУ, а також стоїть скринька для донатів.

Попередня публікаціяЯкі напої у спеку тамують спрагу
Наступна публікаціяКорисний суперфуд. Чому потрібно їсти гранат