У Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова зафіксували випадок, коли один з пацієнтів звернувся із скаргами на біль у верхній частині живота, підвищену температуру тіла, жовтіння шкіри та білкової оболонки ока.

Після проведеного обстеження був підтверджений діагноз ехінококових кіст печінки. Великі паразитарні кісти стиснули жовчні протоки, що призвело до біліарної гіпертензії, розвитку запалення жовчних проток (холангіту) та утворення спаєвого процесу. Стінка кісти також проникла в великі магістральні судини, такі як нижня порожниста та ворітна вена, а також жовчні протоки.

Хірургічний колектив Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова під керівництвом Олега Валентиновича Васильєва успішно виконав складну операцію – розширену правобічну гемігепатектомію (видалення 5,6,7,8 сегментів печінки) з резекцією та реконструкцією нижньої порожнистої та ворітної вени, а також резекцією Спігельової долі першого сегменту печінки.

Пацієнт був виписаний з лікарні додому із задовільним станом здоров’я. Якісна хірургічна допомога, надана у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова, відкриває шлях до одужання навіть у випадках складних захворювань.

Попередня публікаціяНа більшості водойм Вінниччини завершилась нерестова заборона
Наступна публікаціяАукціон у Вінниці: ділянка на Академіка Янгеля виставлена на продаж