Нерестова заборона у більшості внутрішніх водойм Вінницької області завершилася 10 червня. За інформацією Вінницького рибоохоронного патруля, обмеження на риболовлю діятимуть до 30 червня лише на певних ділянках річок.

Згідно з повідомленням, починаючи з 10 червня всі рибалки-любителі матимуть змогу займатися риболовлею, оскільки знімаються обмеження на любительську та спортивну риболовлю під час нерестового періоду, крім ділянок річок, де вони продовжать діяти до 30 червня. Це означає, що рибалити можна буде за загальними правилами, визначеними Правилами любительського рибальства. Також, під час риболовлі необхідно мати при собі засоби для вимірювання маси та довжини риби.

Згідно з правилами, добова норма вилову риби складає 3 кг + одна риба, розмір якої перевищує мінімально дозволений. Мінімальний розмір для вилову визначено наступним чином:

– щука — 50 см,
– судак — 42 см,
– білизна — 30 см,
– головня — 24 см,
– лин — 20 см,
– лящ та сазан (короп) — 35 см у дніпровських водосховищах, 30 см — в інших внутрішніх водоймах,
– плітка — 18 см у дніпровських водосховищах, без обмежень — в інших внутрішніх водоймах.

Порушення правил рибальства може бути покаране штрафом або притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства становить від 34 до 680 гривень, а також вимагає відшкодування завданих збитків рибному господарству.

Попередня публікаціяЯк кінні прогулянки у Вінниці стають засобом реабілітації для ветеранів
Наступна публікаціяУ “Пироговці” успішно провели надскладну операцію на печінці