З 11 квітня на території області розпочала діяти нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. В цей період працівники поліції спільно з іншими контролюючими органами викриватимуть та припинятимуть факти браконьєрського вилову риби.

У наказі Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області зазначається, що вилов риби в нерестовий період дозволяється усім громадянам однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом із берега на спеціально визначених ділянках згідно з переліком.

У всіх інших водоймах (частинах водойм), у тому числі наданих в оренду (крім виробників продукції аквакультури, зареєстрованих в органах рибоохорони), не передбачених додатком до наказу, будь-яке рибальство заборонено.

За порушення правил рибальства передбачено відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП – від 340 грн до 680 грн накладення штрафу на громадян.

За порушення порядку придбання чи збуту риби відповідно до ч. 1 ст. 88-1 КУпАП тягне за собою накладення штрафу на громадян від 510 до 1700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного світу чи без такої.

Попередня публікаціяУ Вінниці провели флешмоб і заспівали із запису пісні «Ой у лузі червона калина»
Наступна публікаціяУ Вінниці правоохоронці знайшли домашній цех з виготовлення самогону