Пісня січових стрільців «Ой у лузі червона калина» лунає над світом та підіймає дух українців. У Вінниці проведенням Всеукраїнського флешмобу займався Центр музичного мистецтва ВПС ЗСУ, також долучений департамент культури міської ради та управління культури і креативних індустрій ОВА.

Запис композиції відбувся за участю артистів Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України : Дмитра Кукурузяка, Віктора та Івана Олімчуків, Тетяни Олексієнко, Руслани Тулякової.

Долучились до запису композиції й провідні солісти та мистецькі колективи Вінниці, а саме: фіналіст «Голосу країни», соліст Вінницької обласної філармонії – Олександр Онофрійчук; Вінницький академічний міський камерний хор ім. В.Газінського КЗ «Центру концертних та фестивальних програм»; Народний аматорський хоровий колектив Липовецького міського Будинку культури; Академічний ансамбль пісні і танцю “Поділля” Вінницької обласної філармонії ім.М.Леонтовича.

«У тривожні та складні часи для нашої Батьківщини, музика продовжує жити у серцях українців та надихати багатьох на втілення патріотичних ідей», – повідомляє директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

Майстерне виконання пісні, що стала світовим хітом, зафільмували відеограф та монтажер Андрій Кравченко та Олег Смаковський.

Відеокліп був створений для підтримки захисників України.

 

Попередня публікаціяУ Вінниці можна розрахуватись за комуналку без комісій
Наступна публікаціяНа Вінниччині розпочалась весняна нерестова заборона на вилов риби