Ви, мабуть, рідко чули слова “кабачок” і “кетчуп” в одному реченні, але така страва існує і вона неймовірно смачна. Це оригінальний спосіб заготувати кабачки на зиму та отримати універсальний соус до різноманітних страв. Завдяки кабачкам соус стає дуже ніжним, а томатна паста додає характерного смаку кетчупу. До речі, сам кабачок у соусі не відчувається, тому він сподобається навіть тим, хто не є великим шанувальником цього овоча.
ІНГРЕДІЄНТИ

КРОК 1 Два кабачки вимийте, очистіть від шкірки та натріть на крупну тертку. Дві цибулини наріжте дрібними кубиками та змішайте з кабачком.

КРОК 2 Додайте до овочів 1 столову ложку солі та 150 грамів цукру. Перемішайте, перекладіть у сотейник і варіть на невеликому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи.

КРОК 3 До овочевої суміші додайте 300 грамів томатної пасти та спеції: 2 гвоздики, 5 горошин духмяного перцю та 1 лавровий лист. Варіть ще 15 хвилин.

КРОК 4 Дістаньте спеції з каструлі та перебийте кетчуп до однорідності занурювальним блендером.

КРОК 5 Влийте в кетчуп 50 мілілітрів яблучного оцту та перемішайте. Проваріть кетчуп ще 2 хвилини, перелийте в стерилізовані банки та закатайте. Переверніть банки, дайте їм охолонути в такому стані та зберігайте в нормальному положенні в темному сухому місці.

Попередня публікаціяГороскоп для знаків зодіаку на 11 червня
Наступна публікація“Варені” джинси з 80-х: секрети створення стильного образу з ретро акцентом