Вінниця прощається з героєм: Денис Бадіка віддав життя за Україну

Сьогодні, 11 червня, Вінниця знову схилила голову в скорботі. Ми прощаємося з мужнім воїном Денисом Бадікою. З початком повномасштабного російського вторгнення молодий офіцер, випускник Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, став на захист Батьківщини. Він служив у лавах 16-ї окремої бригади армійської авіації «Броди» та був членом екіпажу Мі-8, який виконував бойові вильоти, доставляв провізію, медикаменти, зброю до оточених оборонців «Азовсталі» та евакуював поранених.

31 березня 2022 року черговий виліт завершився трагічно — на зворотному шляху гелікоптер збила ворожа ракета. Екіпаж не вижив. Денису було лише 21 рік. У нього залишилися батьки та молодша сестра.

Денис Бадіка народився 20 липня 2000 року у Вінниці. Після закінчення ліцею № 13, сімнадцятирічний юнак вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Після навчання він служив льотчиком-штурманом в армійській бригаді. Попри те, що до початку повномасштабного вторгнення військовий вишкіл тривав лише пів року, Денис устиг зарекомендувати себе як відповідального та надзвичайно професійного офіцера. З початком великої війни він без вагань став на захист України.

«Наслідуючи мій приклад, Денис мріяв пов’язати своє життя з військовою авіацією. З дитинства він марив небом і готував себе до цього зі шкільної парти. Він добре навчався, улюбленим предметом була англійська мова, і зміцнював свої фізичні здібності», – розповідає батько полеглого воїна Михайло Станіславович. «Попри юний вік, Денис навіть не думав пересиджувати в тилу. Він одразу пішов боронити Батьківщину. Нам відомо, що є подання на нагородження сина посмертно орденом Богдана Хмельницького III ступеня, але ми переконані, що всі члени цього екіпажу достойні найвищої відзнаки – Героя України».

Церемонія прощання з Денисом Бадікою розпочнеться сьогодні о 10:00 у церкві за адресою: вул. Гетьмана Мазепи, 14. Живий коридор зустрічатиме воїна від 2-й проїзд Гетьмана Мазепи, 10 – початок о 9:00.

Чин поховання Захисника відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять і слава Герою!

Попередня публікація“Варені” джинси з 80-х: секрети створення стильного образу з ретро акцентом
Наступна публікаціяРоботи на мережах: сьогодні у Вінниці можливі тимчасові відключення води та світла