Вінниця у скорботі: громада прощається з Юрієм Яновичем

Сьогодні Вінницька громада прощається з Юрієм Яновичем, бійцем спецпідрозділу «Артан». Юрій став на захист України на початку повномасштабного вторгнення, добровільно долучившись до територіальної оборони області. Згодом він уклав контракт на службу у 120-й окремій бригаді ТрО та вступив до спеціального підрозділу ГУР МО «Артан». Військова кар’єра Юрія з позивним “Кет” включала бої під Ізюмом, на острові Зміїний та вилазки вглиб ворожої території. Він загинув 25 вересня 2023 року поблизу Курська, у віці лише 37 років. На нього чекали дві донечки, батьки, сестра та близькі.

Юрій Янович народився 27 липня 1986 року у Вінниці. Після закінчення 22-ї загальноосвітньої середньої школи, він вступив до Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського, де здобув освіту на факультеті фізичного виховання та спорту. Він поєднував тренерську діяльність з роботою старшого оператора виробничої лінії на фабриці «Рошен».

“Юрій з дитинства любив спорт, займався туризмом, був майстром спорту з водного слалому. Як тренер, підготував багатьох дітей до змагань всеукраїнського і навіть міжнародного рівня. Завжди був сповнений оптимізму, який заряджав усіх навколо,” – розповідає мати полеглого Героя Лариса Миколаївна. “Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, він разом із друзями – своїми кумами та однокласниками – відразу пішов до військкомату. Казав, що треба захищати родину, Вінницю, Батьківщину… Щоб не хвилювалася, мені про війну не розповідав. Завжди віджартовувався: ‘Я в шапці, ноги тримаю у теплі, все добре.'”

Церемонія прощання з Юрієм Яновичем розпочнеться сьогодні о 10:00 за адресою: вул. Батозька, 12 (колонна зала №2). Поминальну панахиду відслужать о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховання Захисника відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Попередня публікаціяСалати з цвітною капустою: новий погляд на улюблений овоч
Наступна публікаціяАндре Тан про тренди в одязі на 2024 рік: що додати до гардеробу