30-31 травня у Вінницькій міській територіальній громаді відбулися урочистості з нагоди завершення навчального року 2023-2024. У кожному закладі освіти останній дзвоник прозвучав за окремим розкладом.

Цього року вже втретє останній дзвоник лунає під час воєнного стану. Завдяки мужності та самовідданості Збройних Сил України, які захищають наше небо, колективи шкіл змогли провести святкові заходи.

Як і минулого року, формат святкування останнього дзвоника кожна школа визначала самостійно. Більшість ліцеїв громади обрали для урочистих лінійок саме 30-31 травня.

У 2023/2024 навчальному році базову загальну середню освіту отримали 4 331 дев’ятикласник, з яких 442 (9 %) здобули свідоцтво з відзнакою. Повну загальну середню освіту здобули 2 211 випускників 11-х класів, з них 257 (6 %) нагороджені золотою медаллю за високі досягнення у навчанні. Також 60 (3 %) випускників отримали срібну медаль.

На урочистих лінійках учням вручали грамоти, медалі та інші відзнаки за старанність і участь в олімпіадах. Школярі отримали заслужені нагороди за свої досягнення протягом навчального року.

Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко підсумувала, що ще один непростий навчальний рік завершився, і попереду – літні канікули.

«Бажаємо усім мирного неба, підкорення найсміливіших вершин, впевненості у власних силах, а головне – здійснення найзаповітнішої мрії всіх українців: беззаперечної української Перемоги!» – сказала вона.

Цьогорічний останній дзвоник став символом незламності та віри у краще майбутнє для українських школярів.

Попередня публікаціяСергій Горобець із села Капустяни нагороджений «Золотим хрестом»
Наступна публікаціяЧи можна купити якісне авто з Європи з доставкою в Україну?