Багато хто вважає, що спати без подушки корисно, адже це може покращити якість сну та позитивно вплинути на здоров’я хребта. Проте насправді ситуація може бути складнішою.

Фахівці стверджують, що сон без подушки може призвести до недостатнього висипання, викликаючи втому протягом дня. Крім того, сон на рівній поверхні може порушувати кровообіг у мозку, що призводить до недостатнього постачання киснем.

Відсутність подушки також збільшує ризик розвитку остеохондрозу шийного відділу хребта, оскільки навантаження на нього розподіляється нерівномірно. Це може спричинити затискання нервів і болі в шиї. Крім того, сон без подушки може викликати порушення кровообігу та викривлення хребта, адже людина уві сні часто інстинктивно підкладає руку під голову.

Такий сон також може негативно впливати на зовнішній вигляд. Якщо голова знаходиться на одному рівні з тілом, збільшується ризик появи набряків. Крім того, тертя обличчя об твердий матрац може призвести до появи зморшок.

З огляду на це, експерти рекомендують не відмовлятися від подушки. Найкращим варіантом для здорового сну вважаються ортопедичні подушки, які забезпечують правильне положення шиї та голови.

Попередня публікаціяГороскоп для всіх знаків зодіаку на тиждень 27 травня — 02 червня
Наступна публікаціяЗа якими адресами у Вінниці сьогодні не буде світла та води