В Україні розпочалась основна сесія національного мультипредметного тестування, до якого зареєструвалися понад 287 тисяч вступників. Більшість учасників планують складати іспити у червні.

Міністерство освіти і науки України надало роз’яснення щодо дій у разі оголошення повітряної тривоги під час проведення тестування.

У разі початку повітряної тривоги інструктор припинить процес тестування, а всі учасники та персонал перейдуть до укриття. Учасники мають зберігати відповіді після кожного завдання, а час до завершення тестування буде призупинено. Після закінчення тривоги потрібно повернутися до аудиторій і продовжити виконання завдань. Якщо залишилося достатньо часу (менше ніж 2 години 30 хвилин для обох етапів), учасники зможуть повернутися і завершити тестування.

У випадку тривалої тривоги, відповідальні разом із регіональним центром оцінювання якості освіти вирішать, чи продовжувати тестування з урахуванням залишкового часу. Якщо тестування буде зупинено, учасники зможуть скласти його під час додаткових сесій, подавши заяву до відповідного центру протягом трьох робочих днів.

Попередня публікаціяЗа минулу добу вогнеборці ліквідували 12 пожеж в екосистемах
Наступна публікаціяМав вплинути на державного реєстратора: Начальника ЦНАПу на Вінниччині застали на хабарі