Голубці – це страва, яка здатна підкорити серце будь-кого. Сьогодні ми поділимося рецептом, який використовує молоду капусту. Її ніжне листя краще проварюються і буквально тануть у роті.

Інгредієнти:
  • Курячий фарш – 600 г
  • Рис – 150 г
  • Капуста білокачанна
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 3 ч. л.
  • Чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
  1. Приготування рису:
    • Кілька разів промийте рис холодною водою, а потім злийте рідину.
    • Залийте рис окропом, додайте столову ложку солі й варіть на середньому вогні до готовності.
    • Після приготування злийте всю воду через сито.
  2. Підготовка капусти:
    • Зробіть невеликі надрізи навколо качана капусти і опустіть його в киплячу воду на 5 хвилин.
    • Переверніть качан. Однією виделкою нанизуйте качан, а іншою знімайте листя. Проваріть кожен лист ще 2-3 хвилини.
  3. Приготування начинки:
    • Наріжте цибулю кубиками й обсмажте до прозорості.
    • Додайте до фаршу рис і половину обсмаженої цибулі, посоліть і поперчіть. Якщо начинка здається сухою, додайте трохи води.
  4. Приготування підливи:
    • До цибулі на пательні додайте натерту моркву й перемішайте.
    • Всипте борошно, томатну пасту, додайте сіль і цукор за смаком, влийте 200 мл води. Тушкуйте 5-7 хвилин.
  5. Формування голубців:
    • Зріжте ущільнення на капустяних листках і викладіть начинку на край кожного листка.
    • Акуратно загорніть листочок у трубочку.
    • Викладіть голубці в каструлю шарами, заливаючи кожен шар підливою.
  6. Приготування голубців:
    • Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
    • Варіть голубці 40 хвилин, після чого подавайте зі сметаною.

Спробуйте цей рецепт, і ви побачите, як легко можна приготувати дійсно смачні голубці, які сподобаються всім вашим близьким.

Попередня публікаціяГороскоп на суботу для всіх знаків зодіаку
Наступна публікаціяКабмін дозволив використання канабісу в наукових та медичних цілях