Голубці – це страва, яка здатна підкорити серце будь-кого. Сьогодні ми поділимося рецептом, який використовує молоду капусту. Її ніжне листя краще проварюються і буквально тануть у роті.
Інгредієнти:
- Курячий фарш – 600 г
- Рис – 150 г
- Капуста білокачанна
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 200 мл
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Пшеничне борошно – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 3 ч. л.
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
- Приготування рису:
- Кілька разів промийте рис холодною водою, а потім злийте рідину.
- Залийте рис окропом, додайте столову ложку солі й варіть на середньому вогні до готовності.
- Після приготування злийте всю воду через сито.
- Підготовка капусти:
- Зробіть невеликі надрізи навколо качана капусти і опустіть його в киплячу воду на 5 хвилин.
- Переверніть качан. Однією виделкою нанизуйте качан, а іншою знімайте листя. Проваріть кожен лист ще 2-3 хвилини.
- Приготування начинки:
- Наріжте цибулю кубиками й обсмажте до прозорості.
- Додайте до фаршу рис і половину обсмаженої цибулі, посоліть і поперчіть. Якщо начинка здається сухою, додайте трохи води.
- Приготування підливи:
- До цибулі на пательні додайте натерту моркву й перемішайте.
- Всипте борошно, томатну пасту, додайте сіль і цукор за смаком, влийте 200 мл води. Тушкуйте 5-7 хвилин.
- Формування голубців:
- Зріжте ущільнення на капустяних листках і викладіть начинку на край кожного листка.
- Акуратно загорніть листочок у трубочку.
- Викладіть голубці в каструлю шарами, заливаючи кожен шар підливою.
- Приготування голубців:
- Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
- Варіть голубці 40 хвилин, після чого подавайте зі сметаною.
Спробуйте цей рецепт, і ви побачите, як легко можна приготувати дійсно смачні голубці, які сподобаються всім вашим близьким.