Зелений борщ – це весняна страва, яка займає почесне місце в українській кухні. В Україні існує безліч варіацій борщу, і ми пропонуємо приготувати один з них.

Зелений борщ
Зелений борщ
Інгредієнти:
  • М’ясо (на ваш смак) – 600 г
  • Вода – 3 л
  • Картопля – 400 г
  • Морква – 1 шт.
  • Щавель – 200 г
  • Кріп – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Зелена цибуля – кілька пір’їн
  • Яйця – 4 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець горошком – 5 шт.
  • Сіль, перець – на смак
Приготування:

Підготовка м’яса: Промийте м’ясо, яке вам подобається – телятину, свинину або курятину. Залийте його 3 літрами води і варіть бульйон на невеликому вогні протягом 1,5 годин.

Приправи: Наприкінці варіння додайте в бульйон перець горошком, сіль і чорний перець за смаком.

Овочі: Очистьте картоплю і моркву, наріжте кубиками та додайте в бульйон. Доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні до готовності, приблизно 20-30 хвилин.

Яйця: Під час варіння овочів відваріть 4 яйця. Почистьте їх і наріжте на половинки або кружальця.

Зелень: Наріжте щавель, кріп, петрушку і зелену цибулю. Якщо немає свіжого щавлю, можна використати заморожений.

Заключний етап: Коли овочі будуть готові, додайте нарізану зелень у бульйон і варіть ще 3 хвилини. Після цього зніміть каструлю з плити і залиште під кришкою ще на 5 хвилин.

Подача: Подавайте зелений борщ із вареними яйцями та сметаною.

Зелений борщ – чудовий варіант для весняного обіду, наповнений свіжими смаками та корисними інгредієнтами. Насолоджуйтесь!

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для всіх знаків зодіаку на четвер, 23 травня
Наступна публікаціяВ Могилів-Подільському привітали переможців конкурсу «Професійне зростання – 2024»