Служба безпеки України затримала групу агентів фсб, яка планувала серію масованих авіаударів на території України перед Великоднем. Група працювала над визначенням координат для обстрілів у Київській, Черкаській, Полтавській, Вінницькій та Кіровоградській областях.

Серед головних цілей нападу були енергетичні об’єкти та склади з паливом і мастилами. Нападники також намагалися отримати від своїх агентів інформацію про розташування військових аеродромів та спецпідрозділів Збройних Сил України.

Для виконання цих завдань російська спецслужба залучила двох своїх агентів з Умані та Лубен. Для конспірації фігуранти діяли порізно, але дистанційно «замикалися» на одного куратора з фсб.

СБУ виявила діяльність російських агентів на початковому етапі і вчасно затримала їх біля Києва, коли вони проводили розвідувальні дії біля потенційних об’єктів. Це дозволило зруйнувати плани агресора з підготовки повітряних ударів.

Розслідування встановило, що обох затриманих, 28-річних безробітних, звербував у березні цього року кадровий співробітник “Кримського управління” ФСБ. Його особу вже встановлено.

Зловмисникам обіцяли грошову винагороду за співпрацю з окупантами. Для зв’язку використовували анонімний чат у популярному месенджері.

Затриманим повідомлено про підозру за статтею 111 частина 2 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Вони перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Попередня публікаціяУ Вінниці до кінця року планують реалізувати 10 учнівських еко-ініціатив
Наступна публікаціяНа Вінниччині розпочали вакцинацію диких тварин від сказу