У зв’язку зі складною епізоотичною ситуацією, пов’язаною зі сказом тварин, у травні розпочинається весняна кампанія пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

На площі 9770,37 км² планується розповсюдження 244,259 тис. доз принад з вакциною. Для цього планується залучити 223 бригади (приблизно 700 осіб), до складу яких увійдуть представники структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, органів місцевого самоврядування, Українського товариства мисливців і рибалок, лісового та мисливських господарств. Також буде проводитись облік споживання вакцини на 4,8 та 15 день кампанії на визначених контрольних ділянках.

Нагадуємо, що вакцина проти сказу у вигляді принади створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні, не виділяючи вакцинний вірус зі слиною, тому вона безпечна для людей і тварин.

Звертаємось до мешканців області з проханням бути розумними та підтримувати заходи з вакцинації диких м’ясоїдних тварин. При виявленні принад просимо не руйнувати їх, утримуватись від контакту з ними та залишати привабливими для тварин.

Попередня публікаціяПланували масовані удари по Вінниччині: СБУ затримала групу зрадників
Наступна публікаціяЖовтий рівень небезпеки: на Вінниччині очікується погіршення погодніх умов