За даними Міністерства фінансів України, у І кварталі 2024 року Вінниччина очолює рейтинг за податками на доходи фізичних осіб (128,5%) та податками на нерухоме майно (171,1%).

Про це повідомили у Вінницькій ОВА після засідання колегії Департаменту фінансів ОВА.

Під час засідання обговорили виконання місцевих бюджетів і бюджету області за І квартал 2024 року.

Також було зазначено, що область займає друге місце в Україні за надходженнями до загального фонду, досягаючи 132,2%. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, ці надходження зросли на 32%.

Сергій Борзов, голова ОВА, відзначив, що зведений бюджет області по доходах загального фонду за І квартал 2024 року виконано на 25,3% плану на рік, що є найвищим показником за останні роки.

“Проте, необхідно продовжувати зусилля. Зараз акцент має бути зроблений на ефективне використання фінансових ресурсів та їх спрямування на найбільш актуальні потреби. Ми маємо зосередити зусилля на зміцненні сил безпеки та оборони, будівництві фортифікаційних споруд, а також на реабілітації та соціальній підтримці Захисників та Захисниць”, — зазначив Борзов.

Він також підкреслив інші першочергові завдання, такі як функціонування закладів соціально-культурної сфери, своєчасні виплати працівникам, готовність закладів бюджетної сфери до опалювального сезону та підтримка критичної інфраструктури.

Попередня публікаціяЗ початку року в Україні зафіксовано 23 випадки захворювання на кір
Наступна публікаціяНацгвардійці подякували вінничанам за FPV-дрони: Вибухове відео