Сталася важлива перемога у боротьбі за свободу, демократію та права людини. В ПАРЄ прийнята резолюція, де російську православну церкву визнали інструментом тоталітарного режиму путіна, про це розповіла народний депутат України та член української делегації в ПАРЄ, Лариса Білозір у своєму ФБ.
«Вже офіційно в резолюції ПАРЄ, подали відповідні правки з колегами з Постійної делегації ВРУ у Парламентській асамблеї Ради Європи. За результатами дебатів, ми в Парламентській асамблеї Ради Європи прийняли резолюцію про необхідність протистояти тоталітарному режиму путіна та його війні проти демократії», – йдеться в дописі Лариси Білозір.
Резолюцією ПАРЄ зазначила, що:
  • путін є нелегітимним президентом рф;
  • необхідно посилити режим санкцій як проти росії, так і проти режиму лукашенка;
  • російська православна церква не має нічого спільного зі свободою віросповідання. Вона з патріархом кирилом є продовженням неоімперської ідеології «руського миру».

«Хочу подякувати колегам у ПАРЄ, із якими було зроблено вагомий внесок у розробку цієї важливої резолюції! Такі рішення мають надзвичайне значення для українців і дають сигнал Європі, що путін — НЕ ЄДИНИЙ винуватець агресивної війни проти України.

росія — руйнівниця цінностей, яка паплюжить право на віросповідання, викривляє традиції православʼя та використовує його як інструмент для пропаганди путінського режиму», – каже Лариса Білозір.

Вона розповідає, що ПАРЄ визнала — режим володимира путіна сповідує неоімперську ідеологію “русского міра”, яку кремль перетворив на інструмент розпалювання війни.

Ця ідеологія використовується для знищення залишків демократії, мілітаризації російського суспільства та виправдання зовнішньої агресії з метою розширення кордонів російської федерації на всі території, що колись перебували під російським пануванням, зокрема з Україною!

РПЦ, зокрема патріарх кирило, відстоює ідеологію “русского мира”, оголошуючи війну проти України та “сатанинського” Заходу “священною війною всіх росіян”!

ПАРЄ визнає, що таке зловживання релігією, спрямоване на підбурювання до агресії, є ЗЛОЧИНОМ, і закликає держави-членів ставитися до рпц як до тих, хто причетні до воєнних злочинів та злочинів проти людяності, здійснених від імені рф.

  

Попередня публікаціяРеабілітаційний центр «Genesis» працює для ветеранів у Вінниці
Наступна публікація31 тварину хвору на сказ виявили на Вінниччині з початку року