Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило про початок відбору проєктів з реставрації, консервації та ремонту об’єктів культурної спадщини. Відповідно до заяви відомства, учасниками відбору стануть проєкти, що відповідають законодавчим вимогам.

Згідно з інформацією міністерства, у зв’язку з викликами, пов’язаними з російською агресією, у 2024 році пріоритетними при розподілі коштів за програмою “Велике будівництво” будуть такі напрямки:

1. Роботи, які розпочато у попередні роки, зокрема завершення реставраційних, консерваційних, ремонтних та невідкладних протиаварійних робіт на об’єктах культурної спадщини, розпочатих раніше і знаходяться на завершальній стадії (не більше 20% до завершення);
2. Роботи на об’єктах, що внесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО;
3. Роботи на об’єктах в аварійному стані;
4. Проєкти з встановлення та ремонту інженерних мереж на пам’ятках та їх території, а також в закладах культури (системи протипожежного захисту, водопостачання, опалення тощо);
5. Роботи з протиаварійного та невідкладного консерваційного ремонту на об’єктах, що постраждали від російської збройної агресії.

За даними Міністерства культури, з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року до 25 березня 2024 року агресія Росії знищила або пошкодила 1 046 об’єктів культурної спадщини.

Попередня публікаціяСьогодні Вінниця прощається з Захисником Віктором Рогачовим
Наступна публікаціяУ Гайсинському районі вбили 21-річного юнака