Куліш — це одна з тих страв української кухні, яку готували не лише вдома, але й у подорожах і походах. Цю страву нерідко називають також “польовою кашею”. Куліш можна було приготувати з овочами й зеленню, але найбільш популярним був варіант з м’ясом чи рибою.

ІНГРЕДІЄНТИ

Крок 1:
Наріжте 500 грамів курячих стріпсів кубиками.

Крок 2:
У казані розігрійте 50 мілілітрів олії, додайте стріпси та обсмажте їх протягом 5 хвилин, помішуючи.

Крок 3:
Очистіть і наріжте кубиками цибулю, моркву та часник. Додайте їх у казан до м’яса і смажте разом ще 5 хвилин.

Крок 4:
Залийте 200 грамів пшона окропом і залиште на кілька хвилин.

Крок 5:
Злийте з пшона зайву воду, промийте його та додайте крупу у казан. Залийте куліш 300 мілілітрами бульйону чи води, приправте 1 чайною ложкою солі та тушкуйте страву протягом 15 хвилин.

Крок 6:
Додайте до кулішу вершки, перемішайте та тушкуйте ще 5-7 хвилин. При подачі можна прикрасити зеленню.

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз на неділю для знаків зодіаку
Наступна публікаціяСьогодні Вінниця прощається з Захисником Віктором Рогачовим