Готують м’ятні пряники без жодних проблем. Чаювання з такою випічкою перетворюється на суцільне задоволення. Якщо є діти, нехай допомагають мамі на всіх етапах приготування.

М’ятні пряники в глазурі без яєць

Інгредієнти:

  • 320 г борошна;
  • 200 г цукру;
  • 100 мл води;
  • 1 ч.лож. м’ятної настоянки;
  • 1 ч.лож. без гірки соди;
  • 3 ст.лож. олії.

Для глазурі:

  • 180 г цукру;
  • 65 мл води;
  • 1 ст.лож. лимонного соку.

Інструкція:

  1. Налити цукор у каструлю з водою. Поставити на плиту і довести до кипіння на середньому вогні. Після закипання тримати ще 30 секунд, щоб цукор розтанув.
  2. Дати цукровому сиропу прохолонути, а потім влити м’ятну настоянку. Суміш має набути світло-зеленого кольору. Можна замінити настоянку м’ятним ароматизатором.
  3. Просіяти майже все борошно у миску, додати соду і перемішати. Далі влити олію та м’ятний сироп і замісити тісто до м’якості і липкості. При потребі додавати залишкове борошно.
  4. Зробити кульку з тіста, обгорнути її в харчову плівку і поставити до холодильника на 30 хвилин. Потім розділити на однакові шматочки – має вийти 12-15 штук.
  5. З кожної кульки сформувати пряники. Викласти на пекарську папір на деку. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-12 хвилин.
  6. Підготувати глазур, змішавши воду і цукор у каструлі, і довести до густої консистенції на середньому вогні. Додати лимонний сік, добре змішати і зняти з плити. Глазур ще загусне.
  7. Вийняти пряники з духовки, дати їм трошки прохолонути. Вмочити верхівки пряників у глазур і залишити застигати. Можна також нанести глазур на поверхню пряників пензликом.
Попередня публікаціяПрогноз для всіх знаків зодіаку на п’ятницю, 19 квітня
Наступна публікаціяВ селі на Вінниччини можуть створити картинку для роспропаганди