Яка каша знижує рівень цукру в крові

Лікарі рекомендують включити перлову кашу із цільного зерна до раціону для кращого контролю рівня цукру в крові.

Зазвичай при цукровому діабеті виключають їжу з вуглеводами з раціону, але лікарі радять не робити цього і додавати до харчування продукти, багаті клітковиною. Перлова каша є одним із таких продуктів, яка допомагає знижувати тиск і нормалізувати рівень цукру.

Ячмінь має подібну до вівса харчову цінність, що сприяє швидкому зниженню ваги, кров’яному тиску та цукру. Перлова каша містить багато корисних речовин, таких як білок, натрій, калій, фосфор і магній, що позитивно впливає на організм людей із підвищеним рівнем цукру.

Завдяки вмісту клітковини перлова каша утворює густий гель у кишківнику, що допомагає знизити засвоєння глюкози та запобігти різким стрибкам рівня цукру та кров’яного тиску. Крім того, ячмінь містить бета-глюкан, який сприяє підвищенню гемоглобіну.

Перлова каша багата на антиоксиданти, які допомагають у боротьбі з хронічними запаленнями, що провокують розвиток діабету та його ускладнення. Також у ячмені є фенольна кислота, флавоноїди і вітамін Е, які запобігати розвиткові раку та серцево-судинних захворювань.

Ще однією користю перлової каші є наявність природного антибіотика — гордецина, який допомагає знизити запальні процеси в організмі. Також вона допомагає нівелювати запальні процеси кишківника та шлунку, пригнічує розвиток патогенної мікрофлори і нормалізує роботу кишківника, шлунку, нирок та печінки. Однак через вміст глютену перлову кашу не можна вживати при аутоімунних захворюваннях та шлунково-кишкових розладах.

Попередня публікаціяШтучний інтелект прискорює розробку ліків від хвороби Паркінсона
Наступна публікаціяНагорода за Героїзм: Військовослужбовця Юрія Попадюка нагородили орденом “За мужність”