Смажений рис у китайському стилі: Швидкий рецепт для смачної вечері

Інгредієнти, які готуються за менше ніж пів години, застосовуються в одній сковороді, а смак як у ресторані азійської кухні? Тоді смажений рис стане вашим улюбленим вибором! Ця традиційна страва тайської та китайської кухонь набула великої популярності на заході завдяки своїй швидкості приготування, поживності, доступності інгредієнтів та чудовому смаку. Тож сьогодні ми готуємо рис у китайському стилі з овочами, зеленим горошком, яйцем, соєвим соусом та перцем чилі для гостроти.

Крок 1:
Приготуйте овочі: помийте перець чилі та цибулю, очистьте моркву та половину цибулини від шкірки. Потім наріжте моркву та цибулину дрібними кубиками, а перець чилі — тонкими півкільцями. Подрібніть 2 зубчики часнику.

Крок 2:
Обсмажте цибулю та моркву протягом 5 хвилин на розігрітій сковороді з 2 ст.л. олії.

Крок 3:
Додайте до овочів подрібнений часник, імбир, 50 г замороженого горошку і протушкуйте ще 2-3 хвилини.

Крок 4:
Тим часом розбийте 2 яйця в окремій мисці до однорідності та додайте до овочів. Активно помішуйте інгредієнти лопаткою, поки яйце не з’єднається з овочами.

Крок 5:
Покладіть на сковороду 30 мл соєвого соусу, 20 мл кисло-солодкого соусу, ⅓ чилі, нарізаного кружечками, і смажте 1-2 хвилини.

Крок 6:
Додайте до сковороди вже відварений рис і перемішайте. Подають страву гарячою, прикрасивши її нарізаною зеленою цибулею та кунжутом.

Попередня публікаціяВідсьогодні на Вінниччині діятимуть графіки споживання електроенергії
Наступна публікаціяСьогодні Вінниця проводжає до небесного війська ще одного Захисника