Сьогодні Вінниця проводжає до небесного війська ще одного Захисника

Вінниця поновно занурена у тугу. Сьогодні ми проводимо у вічність захисника України, Сергія Михайловича Плаксюка, у Небесний Легіон. Чоловік вступив у лави Збройних Сил на другий день російського вторгнення й був готовий боронити свою країну. Він служив у складі 23-ї окремої механізованої бригади та востаннє вийшов на бій поблизу селища Очеретине в Донецькій області 12 квітня. Він пішов з цього світу у віці 55 років, залишивши вдома дружину, двох дітей, двох онуків, сестру та племінників.

Сергій Плаксюк народився 23 грудня 1968 року у Вінниці. Після закінчення школи він вивчав швейне мистецтво в місцевому професійно-технічному училищі. Проте, його професійний шлях визначили навички роботи із електрикою, які набув у юнацькі роки під час проходження строкової армійської служби. Тоді ж йому довелося рятувати людей із-під завалів в уражених землетрусом містах Вірменії, розповідає донька полеглого Героя Анастасія.

“Ці події глибоко зачепили батька. Він завжди залишався людиною, яка бере на себе відповідальність за життя інших і в скрутний час намагався допомогти. Для нього не існувало нічого неможливого. Навіть коли дзвонили уночі, він відразу ж вирушав туди, де його потребували”, – згадує донька воїна. – “Так було і тоді, коли настало повномасштабне вторгнення ворога. Батько не вагався жодної секунди, бо наша рідна країна потребувала його допомоги…”

За свою самовідданість Сергій Плаксюк був нагороджений почесним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України “За взірець у військовій службі” III ступеня.

Церемонія прощання з воїном розпочнеться сьогодні о 11:30 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Пізніше вінничани зможуть вшанувати пам’ять Героя біля його будинку за адресою: просп. Юності, 5.

Поховання Сергія Плаксюка відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Ми висловлюємо щирі співчуття родині та близьким. Вічна пам’ять і слава Герою!

Попередня публікаціяСмажений рис у китайському стилі: Швидкий рецепт для смачної вечері
Наступна публікаціяЕлегантність у деталях: Правила вибору прикрас для стильного образу