Починаючи з 18 квітня, на Вінниччині будуть діяти обмеження на споживання електроенергії.

Графік обмежень буде складатися з трьох черг і застосовуватиметься з 8:00 до 22:00. Про це повідомили у пресслужбі АТ “Вінницяобленерго”, вказавши, що обмеження впроваджують відповідно до рекомендацій НЕК “Укренерго” через передбачуваний дефіцит потужності в енергосистемі України. Наразі обмеження стосуються лише промислових споживачів.

Графіки обмеження використовуються у випадку загрози розбалансування між виробництвом та споживанням електроенергії або дефіциту її в енергосистемі України або в окремих її частинах. В НЕК повідомили, що наразі така загроза існує.

“Введення ГОП (графіків обмеження споживання електричної потужності)  означає, що промислові підприємства зможуть споживати менше потужності, ніж їм необхідно. ГОП складаються в обсязі не менше 30% від споживання електричної потужності групи споживачів “Промисловість” кожного ОСР. Графік розподіляється на п’ять рівних черг.”, — зауважують в АТ “Вінницяобленерго”.

Промисловість закликають економити електроенергію та утримуватися від включення потужних електроприладів з 8:00 до 22:00. Якщо обмеження не принесе очікуваного результату, можливо, доведеться ввести годинні відключення для населення.

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для знаків зодіаку на четвер
Наступна публікаціяСмажений рис у китайському стилі: Швидкий рецепт для смачної вечері