Держекоінспекція прокоментувала будівництво кар’єра в Буші

У Держекоінспекції, відповідно до запиту Вінницької облради, розглянули й прокоментували питання щодо будівництва кар’єра поруч з історико-культурним заповідником у селі Буша Ямпільської громади.

Інформація про продаж спеціального дозволу на користування надрами та видобування вапняків, трепелу та кременистої крейди на родовищі “Бушанське” на Вінниччині була оприлюднена на початку квітня. Аукціон провела Державна служба геології та надр України 26 березня 2024 року. Це викликало протест серед місцевих мешканців, екологічних активістів та захисників довкілля.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області заявила, що перед початком видобування корисних копалин суб’єкт господарювання, що отримав спеціальний дозвіл, повинен виконати кілька обов’язкових кроків. Зокрема, необхідно зареєструвати право на користування земельною ділянкою в Державному земельному кадастрі в межах майбутнього видобування, а також отримати позитивний висновок щодо впливу на довкілля.

Цей процес передбачає проведення громадських слухань, під час яких представники місцевої громади матимуть змогу висловити свої погляди та зауваження щодо діяльності гірничодобувного підприємства.

Попередня публікаціяАнсамбль “Барвінок”: 40 років слави та патріотизму
Наступна публікаціяВінничан просять пройти опитування щодо інклюзивного розвитку в громаді