росія пошкодила понад 1 540 обʼєктів медзакладів з початку війни

Протягом понад двох років російські окупанти систематично атакують українську цивільну інфраструктуру, включаючи медичні заклади, такі як лікарні, амбулаторії та поліклініки.

Наслідком цих нападів стало пошкодження 1 543 медичних об’єктів, з яких 204 були повністю зруйновані й не можуть бути відновлені.

Найбільше постраждали медичні заклади на території Харківської, Донецької, Миколаївської, Київської, Чернігівської, Дніпропетровської, Херсонської та Запорізької областей. Інформація про руйнування медичних закладів на тимчасово окупованих територіях залишається недоступною.

Крім того, було пошкоджено 149 автомобілів швидкої медичної допомоги, знищено 256 та захоплено 125 таких автомобілів. Попри ці напади, вдалося повністю відновити 509 медичних закладів, і ще 356 закладів частково відбудовані або перебувають у процесі відновлення.

Процес відновлення медичних закладів є одним із пріоритетів для держави, оскільки навіть в умовах війни доступ до медичної допомоги повинен бути забезпечений для всіх громадян, які цього потребують.

Попередня публікаціяХто віддав в 90-х українські літаки та ракети росії
Наступна публікаціяДеколонізація: В Україні перейменують 109 населених пунктів з них шість на Вінниччині