Цибульники, або, як їх ще називають, цибуляники, традиційно готували ще наші прабабусі. Ця страва належить до давньої традиційної української кухні. Рецепт цієї страви дуже простий, вимагає лише мінімальної кількості продуктів та мінімального часу, тому їх можна приготувати навіть тоді, коли немає багато часу на кулінарні приготування. 

Інгредієнти для приготування цибуляників

  • цибуля ріпчаста – 4-5  середніх цибулин,
  • яйця курячі – 2 шт.,
  • борошно пшеничне –  200 г, 
  • кефір – 100 г,
  • сода харчова – 1/3 чайної ложки
  • оцет – чайна ложка, 
  • сіль, чорний мелений перець на смак.

Приготування цибуляників

  • Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо кубиками. Нашинковану цибульку заправляємо сіллю з перцем, переминаємо все руками так, щоб вона пустила сік, та залишаємо маринуватись на 15-20 хвилин.
  • Яйця розбиваємо у тарілку, збиваємо виделкою як на омлет.
  • Додаємо кефір, просіяне борошно, сіль, спеції.
  • Соду гасимо оцтом і також додаємо до суміші, ретельно перемішуємо.
  • До тіста додаємо віджату від соку цибулю, добре перемішуємо, щоб цибуля була повністю покрита тістом. 
  • Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію і добре підігріваємо на середньому вогні. Зменшуємо вогонь та викладаємо столовою ложкою цибуляники на сковороду.
  • Смажимо до золотавого кольору з обох сторін, поки цибуля не стане м’якою і ніжною.
  • Готові цибуляники викладаємо на паперові рушники від зайвого жиру та подаємо гарячими зі сметаною. Смачного.
Попередня публікаціяЗоряне передбачення на перший день весни
Наступна публікаціяУ Вінниці запрошують на зустріч «Як стати волонтером»