Командир батальйону «Вовки Да Вінчі» розповів, як зустріли на Вінниччині. Відео

Сергій Філімонов командир батальйону «Вовки Да Вінчі», під час благодійного марафону «Вінничани для ЗСУ», розповів, про враження від Вінниччини, переваги для рекрутів в його батальйоні та закликав вінничан приєднуватись.

Як пригадує Сергій Філімонов, батальйон «Вовки Да Вінчі» був створений, як добровольчий підрозділ ще у 2014 році. «Спочатку був формат роти, а на початку повномасштабного вторгнення, було запропоновано нашому командиру Герою України Дмитру Коцюбайлу створити батальйон».  

Наразі, батальйон «Вовки Да Вінчі» перейшов в склад 59 бригади «Червона Калина», яка дислокується на Вінниччини.

«Дуже теплий прийом місцевих мешканців і 59 бригади і волонтерів. Вінниччина справді вразила і нам дуже приємно тут знаходитись і відновлюватись.

У нас зараз відбувається рекрутинг. Тобто ми шукаємо тих людей, які знають куди вони хочуть, які можуть самі обрати свій підрозділ, розуміють всі переваги ті які ми можемо їм надати. А саме, це цінування людського життя, це дуже крута медична служба, це хороша підготовка. В тому числі і іноземних інструкторів, це піклування, братерство і рівність», – розповідає командир батальйону «Вовки Да Вінчі».

Спілкування з командиром славетного батальйону відбулось під час марафону “Вінничани для ЗСУ”, на якому було зібрано 2 220 000 гривень на потреби Збройних Сил.

Організаторами заходу виступила громадська організація “Ми – Вінничани”, очолювана Валерієм Коровієм, разом з народними депутатами України Ларисою Білозір, Геннадієм Вацаком, Миколою Кучером, а також Сергієм Кудлаєнком, Олександром Домбровським та благодійним фондом “Український Альянс”, на чолі з Миколою Філоновим.

Зі зібраних коштів планується придбати FPV-дрони, які є вкрай необхідними для потреб на передовій. Однак, враховуючи величезну потребу фронту, організатори разом з партнерами вирішили розширити свої зусилля і додатково придбали сто таких дронів, які були передані військовим під час проведення марафону.

Учасниками заходу були представники відомих українських військових частин, які мають зв’язок із Вінницею. Загалом на марафон прибули представники восьми бойових частин та підрозділів.

 

Попередня публікаціяКуди піти вінничанам у найближчий вікенд. Добірка дозвілля
Наступна публікаціяВінничан запрошують на прем’єру «кототерапії»