Фінські волонтери доставили черговий гуманітарний вантаж у Вінницю

У Вінницю приїхав черговий гуманітарний вантаж з Фінляндії. Цього разу 22 тони допомоги зібрані фінами для українців містять вироби медичного призначення, шини для автівок, допомогу для дітей та багато іншого.

«Завдячуючи людям, які живуть в Фінляндії збирається ця гуманітарна допомога. Тобто, організації, компанії, звичайні люди дають нам цю допомогу і також збирають кошти, щоб довозити цю допомогу.

Цей вантаж, нам допомогло довезти Товариство українців у Фінляндії, саме на паливо. Плюс збирався гуманітарний ватаж від їх логістичного центру в Хельсінкі.

Тому в першу чергу подяка фінам, подяка організаціям, Товариству українців у Фінляндії та їх логістичному центру, а також Транспортній компанії «Транспорт Хосіке» за те що дають фури довозити цей гуманітарний вантаж», – каже фінська волонтерка Катерина.

ЇЇ волонтерська робота почалась з листопаду 2022 року і триває досі. За словами пані Катерини кожен другий тиждень, чи кожен третій тиждень вони в Україні. Вона вже не може підрахувати кількість таких поїздок.

Ми запитали Катерину, як так сталось що вона покинула все і стільки часу віддає волонтерській допомозі українцям?

«В першу чергу, нормальна людина не може лишитись осторонь і не важливо звідки корені, українські як у мене чи інші. Кожен фін, навіть бабці в’яжуть шкарпетки зі сльозами, тому що в першу чергу Фінляндія пройшла крізь те через що походите ви. Не можу сказати, як так вийшло. Ми першу нашу допомогу, швидку допомогу відправили разом з обладнанням четвертого березня 22 року і мій чоловік супроводжував.

Я в першу чергу представниця фінів, які дають донати, дають цю гуманітарну допомогу довіряючи мені. З вірою що вона доходить в найкоротші терміни до тих хто її потребує, в першу чергу», – розповідає Катерина.

Попередня публікаціяПрезидент особисто вручив іменну зброю прикордоннику з Вінниччини
Наступна публікаціяВінничанин виборов місце у Національній збірній на чемпіонаті України з дзюдо