Фотовиставка у Вінниці: у фокусі друга річниця вторгнення

У Вінниці 24 лютого відбулося відкриття фотовиставки, присвяченої другій річниці повномасштабного вторгнення. Учасники обласного патріотичного марафону “День, який змінив моє життя” представили свої роботи у молодіжному центрі “Квадрат”. Про це повідомляє Суспільне.

Надія Мельник, виконувачка обов’язків директорки закладу, розповіла, що проєкт стартував 7 лютого, і про нього активно розповідали в соцмережах та місцевих пабліках. Зацікавлені особи також отримували офіційні листи з запрошенням приєднатися до марафону. Крім того, вона зауважила, що виставку хочуть зробити виїзною та поділитися нею з іншими молодіжними центрами області. Першим пунктом призначення стане Тульчин, де також існує молодіжний центр.

У марафоні взяли участь 96 людей із 15 територіальних громад області та Вінниці, які подали 236 робіт. З цього числа на виставку обрали 18 світлин, які вразили організаторів. Після завершення виставки планується створити фотопрезентацію всіх робіт та опублікувати її у соціальних мережах.

Однією з учасниць марафону є Альона Дериведмідь, переселенка із тимчасово окупованого міста Василівка на Запоріжжі. На своїй роботі вона зобразила меншу доньку Валерію, що сидить на вікні в їхній оселі у Василівці.

Ірина Групська, 13-річна учасниця гуртка фотографії “Інший погляд” зі Жмеринки, також представила свою творчість. Вона зробила вражаюче фото своєї подруги Діани Нагребецької, яке пізніше стало частиною марафону. Ірина хотіла підкреслити, що до повномасштабного вторгнення багато людей в їхньому регіоні спілкуються російською мовою та залишаються вірними російській культурі.

Інша учасниця, Ліза Безкоровайна, 18-річна студентка Вінницького центру професійно-технічної освіти технологій та дизайну, стала моделлю на світлиці свого одногрупника Івана. Він розмістив героїню одночасно у навчальній аудиторії та у підвалі. Робота передає атмосферу звичайного життя, яке різко переривається тривогою та неспокоєм.

На презентації виставки учасники поділилися своїми історіями та розповіли про глибокий зміст своїх робіт, відзначаючи, що кожне фото несе в собі біль, надію та переживання, які вони відчули 24 лютого 2022 року.

Виставка у “Квадраті” триватиме до 3 березня, а потім роботи розмістять у прозорих офісах міста з інформаційними табличками про авторів.

Попередня публікаціяМонахи московського патріархату з Києво–Печерської лаври не пустили капеланів ПЦУ та захисників України до печер під приводом ремонту
Наступна публікаціяПротест та кривава інсталяція у Вінниці проти відкриття клубу «MJ klub». Відео