Протест та кривава інсталяція у Вінниці проти відкриття клубу «MJ klub». Відео

Вінницькі активісти влаштували мирну акцію проти відкриття, у річницю початку повномасштабного вторгнення, нічного клубу «MJ klub» розташованого навпроти військового шпиталю.

Як пояснили активісти, саме відео «диких танців» в ніч з 23 на 24 лютого викликало чимале обурення. Тож уже 24 ввечері вони зібрались, щоб продемонструвати неприпустимість такої поведінки.

«Ми сьогодні завітали до клубу, я на жаль не знаю, як він називається зараз. Ми всі побачили відео, що вчора відкрився новий клуб у Вінниці. Плюс ми хотіли запитати у власників, у дирекції чи адміністраторів, їх напевно, таку людську сторону, чому, саме 23 він відкривався….», каже волонтер Юлія Піскунова.

Звичайно активістів до клубу не пустили. Жінка у блакитній кофтині, яка назвалась власницею коментувати ситуацію відмовилась. Не пускали до клубу і патруль поліції, який прибув на виклик, пояснюючи тим, що там відбувається приватна вечірка.

Пізніше до клубу приїхала слідчо оперативна група та представники ТЦК їх зрештою до клубу пустили. Також з ними разом зайшла до приміщення одна з активісток.

За результатами відвідувачі та охоронець клубу отримали повістки.

Наостанок активісти зробили перед клубом інсталяцію з закривавленим пакетом для останків.

Журналісти Vinnytsia Press Point попросили коментар у поліції, отже, які протоколи були складені у клубі та що фіксувала СОГ повідомимо згодом.

Як це було дивіться у відео:

 

Попередня публікаціяФотовиставка у Вінниці: у фокусі друга річниця вторгнення
Наступна публікаціяПасивне куріння — загроза здоров’ю, яку важко ігнорувати