“Кришталева нота”: У Вінниці триває музичний конкурс

У Вінниці триває музичний конкурс “Кришталева нота” для молодих виконавців. Традиційно його проводять з лютого по квітень. Конкурс, започаткований у 2008 році, призначений для підтримки та розвитку талановитих молодих музикантів.

Наразі оголошено результати “Музично-теоретичної Олімпіади” (“Сольфеджіо”) в рамках конкурсу, який відбувся в приміщенні Вінницької дитячої музичної школи № 2. Учасники та переможці конкурсу виступають з різних мистецьких шкіл та академій міста.

Журі, представлене працівниками департаменту культури та викладачами мистецької колегії імені М.Д. Леонтовича, визначає переможців у трьох номінаціях та вікових категоріях: “Музично-теоретична Олімпіада” (“Сольфеджіо”), “Ударні інструменти” (категорія “Солісти”), та “Піаністи” (категорія “Солісти”).

Переможці у номінації “Музично-теоретична Олімпіада” (“Сольфеджіо”) вже визначені, а серед них:

Для 8-річного навчання:

  • І місце – Ілля Барило (ВДМШ № 1);
  • II місце – Анна Шелестюк (ВДМШ № 2), Соломія Баланюк (ВДШМ);
  • III місце – Світлана Піскова (ВДМШ № 2), Софія Куцак (ВДМШ № 1).

Для 6-річного навчання:

  • II місце – Анна Назаренко (ВДШМ “Вишенька”).

Директор департаменту культури Вінницької міської ради, Максим Філанчук, підкреслив, що мета конкурсу полягає в розвитку та самовираженні молодих талантів міста, а також в підтримці української музичної спадщини. Учасники та призери конкурсу отримають дипломи та грошові премії, що є стимулом для подальших творчих досягнень.

Попередня публікаціяЧемпіони з Вінниці: Успіх спортсменів на міжнародному турнірі з сумо
Наступна публікаціяВідсьогодні сервісні центри МВС Вінниччини об’єднали в один підрозділ