Фонд держмайна оголосив про проведення аукціону на продаж Держпідприємства «Чечельницький спиртовий завод» у Вінницькій області за 2,7 млн грн. Аукціон заплановано на 15 лютого 2024 року.

Завод знаходиться у селищі Чечельник Гайсинського району на Вінниччині і має загальну площу 10,9 тис. м². Комплекс включає 44 одиниці нерухомого майна, 37 одиниць рухомого майна та 17 транспортних засобів.

Земельні ділянки, на яких розташоване підприємство, не входять до об’єкта продажу. Підприємство припинило свою діяльність з 2009 року і на момент 30 вересня 2023 року мало борги в розмірі 24,6 млн грн, які покупець зобов’язаний буде виплатити. Також на балансі підприємства є декілька житлових будинків, які не підлягають приватизації.

Охочі прийняти участь в аукціоні мають можливість зареєструватись до 14 лютого. Умови участі можна знайти за посиланням.

Завод продається без ліцензій на виробництво алкоголю, тому його відновлення для виробництва спирту чи дріжджів має обмежену доцільність. Проте, архітектура цегляної будівлі, яка датується другою половиною XIX століття, може бути привабливою для туристичного бізнесу, наприклад, для створення готелю у стилі стімпанк.

Що відомо про Чечельницький спиртовий завод?

Чечельницький спиртзавод виник як Винокурний завод у 1860 році в Ольгопільському повіті Подільської губернії. Завдяки модернізації у 1920-1930 роках, підприємство збільшило свою продуктивність в 40 разів. У радянський період завод став лідером у Вінницькій області та ключовим підприємством райцентру. Після отримання незалежності України, завод був переданий під управління Держкомітету харчової промисловості, а з 1996 року став частиною «Укрспирту».

Попередня публікаціяСеред звільнених військовополонених двоє вінничан
Наступна публікаціяВладислав Молодих з Вінниччини 41 добу тримав оборону в заблокованому підвалі на бойових позиціях