Владислав Молодих з Вінниччини 41 добу тримав оборону в заблокованому підвалі на бойових позиціях

Протягом 41 доби, сапер-розвідник 71-ї бригади ДШВ, мешканець Вінниччини Владислав Молодих, провів у заваленому підвалі на бойових позиціях.

Під неперервними обстрілами ворога та в умовах відсутності зв’язку, їжі та води, він разом із своїм побратимом Ігорем продовжував виконувати свій обов’язок оборони.

“Ми постійно переживали штурми, гранати, дрони, РПГ… Вороги намагалися проникнути до нас з різних сторін, навіть зверху. Вони закидали нас цеглою, балками, щоб заблокувати вихід…”, – розповів Владислав.

Попри безліч спроб ворожих штурмів, захиснику не вдалося переломити ситуацію. Однак вороги не відступали, закликаючи його здатися у полон.

Перші три доби Молодих не спав, залишаючись на сторожі біля входу. Однак побратим був поранений, і Владислав був сам на передовій.

Найважчі моменти припадали на останні тижні. “Я чекав на допомогу. Топив сніг, оскільки води не було. Було дуже холодно. Останні два тижні я не їв нічого. Потім наші прийшли і витягли мене. Я вижив…”, – поділився Владислав.

Після визволення, змучений та забруднений від глини та окопних свічок, першими словами він попросив води та цигарку. Зв’язавшись з матір’ю, яка довго вважала його зниклим безвісти, Владислав заспокоїв її своєю безпекою.

Його побратими розповіли, що Владислав був готовий відстоювати свої позиції до останнього патрона, але ніколи не піддавався в полон ворогам.

На запитання, що допомогло йому вижити в цій складній ситуації, Владислав відповів: “Віра та стійкість духу дозволяють пережити будь-які випробування”.

Начальник ОВА Сергій Борзов висловив свою вдячність Владиславу за його мужність та витримку. “Такі люди, як Владислав, доводять, що немає нічого неможливого. Бажаю всім захисникам повернутися додому живими. Слава Героям!”, – підкреслив глава області.

Детальнішу історію Владислава Молодих можна переглянути у відео:

Попередня публікація«Чечельницький спиртовий завод» виставили на аукціон в лютому
Наступна публікаціяВінницьких дітлахів запрошують в безкоштовну онлайн-школу англійської мови